18.10.17

4 η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού ΑθλητισμούΤην Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 γιορτάστηκε, στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, η 4 η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: «Χαράζω το μέλλον».

Αρχικά έγινε μια σύντομη ομιλία από την Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Αλεξάνδρα Σουλιώτου για την αξία και ωφέλεια της άθλησης τόσο στην σωματική υγεία όσο και στην ψυχική (ευεξία). Γι’ αυτό παροτρύνθηκαν οι μαθητές να υιοθετήσουν τη συνήθεια της σωματικής άσκησης και σωστής διατροφής από τώρα και για ολόκληρη τη ζωή τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεκίνησαν την πρώτη κινητική δραστηριότητα : ανταλλαγή πασών με μπαλόνι για τις Α΄ και Β΄ τάξεις, με αερόμπαλα για τις Γ΄ και Δ΄ τάξεις και με μπάλα του βόλεϊ για τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις.

Κατόπιν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μετέβησαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται κοντά στο σχολείο όπου συνεχίστηκαν οι αθλοπαιδιές και:
  • η Α΄ τάξη διαγωνίστηκε στο δρόμο ταχύτητας 20μ,
  • η Β΄ τάξη έπαιξε το παιχνίδι « οι ουρές»,
  • οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις έπαιξαν ποδόσφαιρο,
  • η Ε΄ τάξη έπαιξε πετοσφαίριση (volleyball) και
  • η ΣΤ΄ τάξη καλαθοσφαίριση.
Με το πέρας του Σχολικού Προγράμματος οι μαθητές μας επέστρεψαν στα σπίτια τους χαρούμενα μετά από μία ημέρα γεμάτη με άθληση και παιχνίδι.


Φωτογραφική αναδρομή!