31.5.17

Επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κου Γεώργιου.

6/Θ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Τρίτη 30-05-2017 στις 9.00-10.30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιος, επισκέφθηκε το σχολείο μας και συνομίλησε με τους μαθητές μας, σχετικά με την εκπαίδευση για τη διάδοση της ορθοδοξίας στην Αφρική και ιδιαίτερα για την εμπειρία του στη Ρεμπουμπλικανική Δημοκρατία του Κονγκό. Η παραστατικότητα, η απλότητα και η διακριτική ευχέρεια των λόγων  και των νουθεσιών, απετέλεσε την απαρχή της ευαισθητοποίησης του μαθητικού  μας -και όχι μόνο- πληθυσμού για τα συνομήλικα παιδιά της Αφρικής. Η βαρύτητα των λόγων όταν προέρχεται από βιωμένη εμπειρία συντελεί στην επιμόρφωση και εκπαίδευση των παιδιών μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν νοερά και προβληματίστηκαν για τα θέλω και τα πρέπει του δυτικού κόσμου, εκτιμώντας αυτά που έχουν και οριοθετώντας τις ανάγκες των.
Η αρωγή του Σεβασμιώτατου ήταν εποικοδομητικά καθοριστική στη δημιουργία της Βιβλιοθήκης – Αναγνωστηρίου  για το αναγνωστικό κοινό της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, στο σχολείο μας τόσο από υλικοτεχνική υποδομή όσο και από ουσιαστικές και βιβλιοφιλικές προτάσεις για τη λειτουργία της. Με χαρά αναμένουμε την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 11.00 να χοροστατήσει των εγκαινίων της.
Αποτελεί τιμή και ευλογία για το ποίμνιο του σχολείου μας, να βρίσκεται υπό την σκέπη ενός άξιου και δραστήριου Ποιμενάρχη, ενός λόγιου Ιεράρχη με πολυδιάστατο πνευματικό και κοινωνικό έργο.
Ευχαριστούμε από καρδιάς
Με εκτίμηση για την εκπαιδευτική κοινότητα
Η Δ/ντρια

Λένα Παταρίδου

Εμφάνιση DSC04959.JPG



Φωτογραφική αναδρομή!