5.4.17

Εβδομάδα Εθελοντισμού.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
"LET'S DO IT GREECE" 2017
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ &6/Θ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΡΙΤΗ 28 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Υλοποίηση του προγράμματος «Σχολική Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» με σκοπό την εφαρμογή των αρχών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη στα σχολεία.

Οι δράσεις μας υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού χώρου στις 28/03/2017 και κατά τη διάρκεια από τις 27/03/2017 μέχρι τις 31/03/2017 κατά την εβδομάδα της πανελλαδικής δράσης Let’s do it Greece σύμφωνα με το αριθμ.πρακτικό 13/08-02-2017:«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ -«Let’s do it Greece 2017»

Με την αρωγή του Δήμου Κατερίνης-της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Τσιουκάνη, των υπευθύνων του προγράμματος κ. Παπαδόπουλου Α., και Βαρβαρέζου Ι. αποφασίσαμε να κάνουμε το σχολείο μας περισσότερο θελκτικό για μας που ζούμε στο χώρο του εκπονώντας το πρόγραμμα : «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ-ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ». Δεντροφυτεύσαμε τον αύλειο χώρο του σχολείου και ενημερωθήκαμε για τα νέα δεντράκια από το κ.Παπαδόπουλο Α.Φυτέψαμε αρωματικά φυτά, ζωγραφίσαμε τις αίθουσες και τον αύλιο χώρο έτσι ώστε ο χώρος του σχολείου μας να γίνει πιο προσιτός στους μαθητές μας. Οι μαθητές κατασκεύασαν ξύλινες πινακίδες για την ταυτότητα του κάθε δέντρου και έγραψαν στίχους από ελληνική ποίηση με θέμα τα αρωματικά φυτά.Έβαψαν τα σπιτάκια για τα πουλιά καθώς και το χώρο της κομποστοποίησης. Κατασκέυασαν ξύλινα τρενάκια-ζαρτινιέρες για να φυτέψουν τα αρωματικά φυτά.
Ο κ.Βαρβαρέζος Ι. ενημέρωσε τους μαθητές για την αξία της ανακύκλωσης των σκουπιδιών τόσο με την παραστατικότατη προβολή εποπτικού υλικού όσο και με την εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές. Ο κ.Παπαδόπουλος Ι.,δασολόγος μας ενημέρωσε για τον τρόπο φύτευσης και τη φροντίδα τους όλων των φυτών της αυλής μας.

Την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, οι μαθητές συνέλεξαν και πρόσφεραν, είδη από «δεύτερο χέρι», για τις ανάγκες της Φιλοπτώχου Κατερίνης με την αρωγή της κ.Σαββίδου Γ. Την Παρασκευή 31/03/2017 οι μικροί μας εθελοντές κατασκεύασαν λαμπάδες με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους και το σύλλογο Γονέων με ανακυκλώσιμα υλικά προς ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου Γονέων για την αποπεράτωση της υλικοτεχνικής υποδομής της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και διέθεσαν τη διάθεση και το μεράκι τους για την πραγματοποίηση των παραπάνω.

Με χαμόγελο
Για την εκπαιδευτική κοινότητα
Η Δ/ντρια
Λένα Παταρίδου  






















Φωτογραφική αναδρομή!