29.3.17

Μελωμύθι - Εκδηλώσεις Σαρακοστής!

Στις 16 Φεβρουαρίου τα παιδιά μας είχαν την χαρά να υποδεχτούν στο σχολείο μας την ομάδα "Μελωμύθι", με την Πέννυ Αβράμπεκη και τον Δημήτρη Τριχάκη! 

Ενσωματωμένη εικόνα 1 

Της μπάμπως τα καμώματα, του γέρου τα παθήματα
Μια εύθυμη αποκριάτικη μουσικοαφηγηματική παράσταση , στηριγμένη σε λαϊκά κείμενα και παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας με τον ήχο του λαούτου, του ακορντεόν και κρουστών οργάνων.
Μια μπάμπω κι ένας γέρος , ένα πετεινάρι με χρυσά παπούτσια μπλέκονται σε ένα ζωηρό χορό και μαζί τους καλούνε μικρούς και μεγάλους φίλους σε ένα διαδραστικό μουσικό δρώμενο.
''κι ένα παραδοσιακό αποκριάτικο παιχνίδι...όλο γλύκα"
Αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας… Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μουσική και  το Παραμύθι… αγαπήθηκαν τόσο πολύ που φτιάξανε το Μελωμύθι…
Δυο συστατικά… δυο μουσικά όργανα ..ένας προορισμός, το ταξίδι στον κόσμο  των παραμυθιών , των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και όχι μόνο.
Ένα λαούτο κι ένα ακορντεόν και δυο φωνές στο τραγούδι και την αφήγηση φέρνουν ανάμεσα μας βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ξωτικά και δράκους, πλάσματα μυθικά της φαντασίας…
Λαϊκά κείμενα, όπως φτάσανε σε μας από το στόμα των γιαγιάδων μας και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα συνδυάζονται κι έτσι η αφήγηση γίνεται τραγουδοπαιχνίδι και παιχνιδοχορός.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές φωτογραφίες με τις όμορφες στιγμές που πέρασαν οι μαθητές μας παρακολουθώντας την παράσταση μαζί με μερικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του σχολείου μας για την Σαρακοστή!!!









Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα!!!!!









Φωτογραφική αναδρομή!