12.6.17

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ


6/Θ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ , 09-06-2017

«με ένα καράβι κι ένα βιβλίο ταξιδεύουμε, διαβάζουμε & αλλάζουμε»

Την Παρασκευή, 09-06-2017, στις 11.00 είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε την καινούργια αίθουσα της σχολικής βιβλιοθήκης. Η μέρα αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας μακροχρόνιας προσπάθειας και την αρχή μιας νέας εποχής στο ταξίδι της Φιλαναγνωσίας που έχει αρχίσει στο σχολείο μας εδώ και έξι χρόνια..
Η Δ/ντρια του σχολείου, κ.Παταρίδου Λ., τόνισε, ότι στόχος μας είναι το Αναγνωστήριό μας, να αποτελέσει ένα Κέντρο μάθησης και πολιτισμού. Αυτό θα επιτευχθεί με την ένταξη της Βιβλιοθήκης στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου ως υποστηρικτικό εργαλείο για την εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος και ως μέσο για την καλλιέργεια της κουλτούρας του μαθητή. Παρέχει ψηφιακό πρόγραμμα ενημέρωσης καθώς και ψηφιακά ηχοβιβλία για τις εκπαιδευτικές μας ανάγκες. Θα πρέπει να τονιστεί και η συμβολή του εκπαιδευτικού Πληροφορικής, κ.Ματθαίου Παπαδόπουλου που με τη τεχνογνωσία του συνετέλεσε στην εγκατάσταση λογισμικού βιβλιοθήκης, απλοποίησε τις βιβλιοφιλικές μας ανάγκες επιμορφώνοντάς μας.
Η «φωλιά μας» δε θα παρέχει μόνο γνώση και μάθηση αλλά και πολιτισμική ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία. Θα υλοποιούνται δραστηριότητες  δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης ,παρακολούθηση κινηματογραφικής λέσχης καθώς και online αναγνώσεις ψηφιακών βιβλίων για την κριτική εγγραμματοσύνη της ευρύτερης εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Για να πραγματοποιηθεί ο στόχος καλό είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για την επίτευξή του - φτάνει να μην ξεχαστεί την επομένη…
Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιος,η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ.Σ.Μαυρίδου, η εκπρόσωπος του Δημάρχου , Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ.Π.Μακρίδου-Παρτσαλϊδου, η Αντιδήμαρχος του τμήματος καθαρίοτητας και Ανακύκλωσης, κ.Ρ.Ελευθεριάδου, ο Αναπληρωτής Δ/ντης Εκ/σης Π.Ε.Πιερίας, κ.Ναχόπουλος, οι υπεύθυνες Σχολικών δραστηριοτήτων της Π.Ε.& Δ.Ε.Πιερίας Κ.Κ.Παπά Μ. & Αμανατίδου Μ., η σχολική σύμβουλος  2ης ΄Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ.Σ.Βαίραμίδου, εκπρόσωποι του Λιμενικού Κατερίνης, Δ/ντες Δημοτικών σχολείων,ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Η βιβλιοθήκη μας σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τη Δ/ντρια , τους εκπαιδευτικούς (που εργάστηκαν ως επιπλοποιοί, ζωγράφοι, διακοσμητές) και μαθητές του σχολείου σε αγαστή συνεργασία με τη σχολική μας Σύμβουλο και την πολύτιμη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιου στην υλικοτεχνική υποδομή της και τον εξοπλισμό. Αξίζει να αναφερθεί η υποδειγματική συνεργασία και η συνδρομή συλλεκτικών τίτλων βιβλίων από τη βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και ιδιαίτερα με τις βιβλιοφιλικές προτάσεις της Δ/ντριας, κ.Δρούλια Ε. καθώς και την προσφορά βιβλίων Τοπικής Ιστορίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ.Σ.Μαυρίδου, του εκδοτικού οίκου “Μάτι”, μεμονωμένων οικογενειακών δωρεών (Βαρμπένη Β., Βαλασίδη Ο., Αλεξίου Ε.) τοπικών συγγραφέων καθώς και την αρωγή του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και της ευρύτερης εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Η συμβολή της σχολικής Επιτροπής δια του Προέδρου της, κ.Ίτσιου Γ., και του Δημάρχου Κατερίνης κ.Σ.Χιονίδη υπήρξε για μια ακόμη φορά καίρια και εποικοδομητική. Η εκδήλωση συνοδευόταν από την παρουσίαση της δουλειάς των μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης για τη δική τους αναγνωστική περιπέτεια με παρουσιάσεις δικών τους συγγραφικών περιπετειών. Ευχαριστούμε όλους όσοι έγιναν σχεδίες στα όνειρά μας πραγματοποιώντας τα.
Πάντα φανταζόμασταν ότι ο παράδεισος θα είναι ένα είδος      βιβλιοθήκης. Τώρα έγινε φωλιά… Ένα βιβλίο είναι μια εκδοχή του κόσμου. Αν δεν σου αρέσει αγνόησέ το ή πρόσφερε τη δική σου εκδοχή σε ανταπόδοση. Όσο υπάρχουν παιδιά που ταξιδεύουν παρέα με χάρτινους ήρωες, σχολειά που ανακαλύπτουν τη χαρά της Ανάγνωσης και βιβλιοθήκες που στεγάζουν το μαγευτικό  κόσμο τους , το όνειρο για μια καλύτερη ζωή γίνεται γέφυρα..
Καλή Ανάγνωση!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς
Με εκτίμηση για την εκπαιδευτική κοινότητα
Η Δ/ντρια
Λένα ΠαταρίδουΦωτογραφική αναδρομή!