21.4.16

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

6/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 όλες οι τάξεις του Δημοτικού  Σχολείου Παραλίας, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εκπονεί η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες  ανάγνωσης και γραφής μέσα από τις οποίες οι μαθητές/τριες  καλλιεργούν την αγάπη για το διάβασμα.
Α΄: Επίσκεψη στο Δημοτικό Πάρκο, στο Δημοτικό Θέατρο και διαδραστικό πρόγραμμα Βιβλιοθήκης με το ΜΙΡΟ.
Β΄: Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΚ και διαδραστικό πρόγραμμα Βιβλιοθήκης με το ΜΙΡΟ.
Γ΄, Δ΄: Διαβάζοντας στη βιβλιοθήκη - συλλέγοντας εμπειρίες. Διαδραστικές δραστηριότητες του προγράμματος, Κυκλοφορώ με ασφάλεια στον Πεζόδρομο.
Ε΄, ΣΤ΄: Παρουσίαση του προγράμματος δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής με όχημα ένα βιβλίο - βιβλιοπαίγνιδα. Ξενάγηση στους χώρους του Μουσικού σχολείου και παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ του Μολιέρου από τα μουσικά σύνολα του σχολείου.
Η επιστημοσύνη και η δημιουργικότητα των υπευθύνων του προγράμματος της Βιβλιοθήκης ήταν άριστη και η χαρά της συμμετοχής των μαθητών μας απερίγραπτη. Καλό θα είναι τέτοιες προσπάθειες να συνεχίζονται σε μόνιμη βάση για τους μαθητές μας σε μορφή βιωματικών δραστηριοτήτων ανάγνωσης.
Η δε παράσταση του Μουσικού σχολείου ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ του Μολιέρου με το μουσικοθεατρικό σύνολο του Μουσικού σχολείου Κατερίνης, άγγιζε τον επαγγελματισμό θεατρικών ομάδων. Το ήθος, οι φωνές και το μη επιτηδευμένο παίξιμο των μαθητών πιστοποιούν για μια ακόμα φορά το γιατί και το πώς της ύπαρξης και της λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου στον Τόπο μας. Χωρίς να κραυγάζει είναι παρών καυτηριάζοντας την αλαζονεία της εποχής μας δια στόματος Μολιέρου. Οι πρωταγωνιστές και οι δευτεραγωνιστές, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους μετέγραψαν ένα Μολιέρο στον κόσμο της Ελλάδας. Μπράβο!!! Τα καλύτερα διαπιστευτήρια της δουλειάς του σχολείου για τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης.
                                                       
Η δ/ντρια
Λένα Παταρίδου

























Φωτογραφική αναδρομή!